22 Ocak 2010 Cuma

...siz kapağınızı buldunuzmu ?!?




Dünyada herseyin bir karsiligi vardir. Aydinligin Karanligi...Sicagin Sogugu...Iyiligin kötülügü...Artinin Eksigi...bunlarin hepsini saymaya kalksam bu Blog yetmez...!

Gelin biz bunlarin hepsine tek bir cümle verelim ve yazimiza devam edelim....

YING / YANG

Hayat dengesi....mutlu olmak ...huzur dolu yasamak...cok az Insanin basardigi bir konuma gelmek. Bizim dilimizde bu duruma Erdem diyorlar. Herseyi yukardan izlemek ve ciddiye almamak.

Her Insanin yasadigi bir Savas vardir...bazi Insanlar bunu dogrular bazilari ise ben yasamadim derler...ama ben eminimki her Insan bir kere de olsa bu Savasi yasamistir.

Kalbimiz ile Beynimizin sürdürdügü uzun bir Savas. Gelin biz buna Hislerimiz ve Mantigimizin Savasi diyelim.
Ikiside cok aksidir...bize hayatimizda verdigimiz bütün önemli kararlarda sorun yaratirlar. Mesela bir Insani seversin...ona deli gibi Asiksindir ...hislerin sana onu birakma onu bir Melek gibi sev der.

Ama Mantigin... Kalbinin görmedigi seyleri görebilir...bu Insan sana göre degil...su eksigi var ...seni üzüyor...veya baska hos olmayan seyler yapiyor diye uyarir.
Simdi gelde cik Isin icinden... hangisini dinlersin...? Komik olan sey ise Hislerini dinledigin an kaybetmis olursun ...cünkü, Mantigin hakli cikar...ve sen cok üzülürsün...

Aradan Uzun bir Zaman gecer ve bir Gün gelir ayni Savas bir daha olusur ...bu sefer kendini cok Akilli ve Gelismis hissedersin ve tabiki Mantigini dinlersin...isin esprisi bu sefer ...Hislerin hakli cikar ve sen yine üzülürsün...

Ne anladim ben bu isten? Nerde benim Mutlulugum dersin!
Ve hayatina devam edersin. Eger bu soruyu kendinize sorduysaniz cevabi cok basit desem kizarmisiniz?


YING / YANG



Mesela Aydinlik ve Karanlik hic bir Zaman bir olmaz ...ya Günes dogar hava aydinlanir veya Günes batar hava kararir. Bu sürec icinde böyle yasayip giderler. Ama bir Gün gelir ve olaganüstü bir olay yasanir ... Günes tutulur ve hava aydinlik bir Zamanda kararir.
Günes ve Ay birlesir bir bütün olurlar...iste ogün o ANI görmek ....anlamak ...ve sahiplenmeniz lazim ... cünkü ogün Mantiginiz ve Hisleriniz bir noktada anlasmislar ve BIR Bütün olmuslardir..

Ne yazikki bu her Insana nasip olmaz.... Cok zor bir sinavdir....arkasinda zaman zaman cok zor Günler tasir...ve cok acilar cektirebilir...ama eger bu Sinavi gecebilirseniz...o zaman Cenneti görmeniz icin Ölmenize gerek kalmaz...

Ve sunuda Unutmayin...

Eger bir kapak bir Siseye uymuyorsa bu ne kapagin nede Sisenin sucudur...Cünkü Sisenin kendine göre bir kapagi ve kapagin kendine göre bir Sisesi vardir...

..........siz kapağınızı buldunuzmu ?!?

5 yorum:

  1. O kapagi bulmak samanlikta kaybolmus bir igneyi bulmak gibi. Belki imkansiz degil ama zor iste.

    Onu bulmak neden zor biliyormusun?

    Cünkü degisim yasayan canlilariz ya biz. Sadece bedenimiz degil deyisen, ruhumuz beyenilerimiz, degerlerimiz, degisiyor.O yüzden bütün anlasmazliklar. Iki kisi ayni anda birlikte yasayabilse bu evrimi o zaman hic sorun cikmaz kimsede. Belkide onun icin hem mantik hemde hislerin gerekiyor bu dengeyi saglamaya. Hani biri olmadan öteki öteki olmadan beriki yetmez. O yüzden bazen kapak esnemek zorunda bazende sise.

    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Haklisin Sünter Ablam ... hemde cok hakli :)
    Bazen ararsin ama dedigin gibi ...o igneyi bulamazsin...

    Ama bakarsin birgün önünde duruyor ...

    Esneme olayina gelince...esnek kapak tabi uyar ...ama orijinali gibi siseyi saglam kapatirmi ?!? Bakis acisi...gerci bu konuda sizler benden daha tecrübelisiniz...bakarsin zamani gelir ben kapak bile kullanmam :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Cemilboy,

    Sünter'in önerisiyle blogunuza geldim. Türkçe yazdıklarınızı okudum. Yurtdışında yaşayan gençlerimizin duygu ve düşüncelerini önemsiyorum. Bu nedenle blogunuzu, gençliğimizde yazdığımız mektupları yayınladığım, MEKTUPLAR bloğuma izlediklerimin arasına ekliyorum.

    Annen iyi ki Türkçe de yaz demiş... Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. şişe olmasa da tencere olsa cemo? hhehehe
    TENCERE YUVARLANDI KAPAĞINI BULDU ..:)

    YanıtlaSil
  5. Bence cevap zaten ortada belliiii:)
    YING+YANG=DENGE
    Her insanin icinde Iyi,kötü...Dogru,yanlis...vs...vs...vardir!
    Ne cok vereceksin...Ne de cok alacaksin!!!
    Bu Farkindalik ile yasarken...Ayni düsüncede olan diger insan karsina cikinca zaten (1) bütün olusur...Sise kapagina,kapak da sisesine kavusmus olur! (wavvvv superrr)
    Diger tarafta ise...bir sekilde bir arada yasamak zorunda olan insanlar, bir birlerinin eksikliklerini telafi ederek denge saglamaya calisirlar kiiii....cok yorucudur...
    Burada KABULLENMEK devreye girer.
    Tabiri caiz ise "Sevgili Baris Manco sarkisinda söyledigi gibi"
    Iste Hendek,Iste Deve...
    Ya atlarsin,ya Gidersin,
    Baktin Olmaz...Vazgecersin,
    Zordur almak bizden KAPAGIIII!!!!!:))
    Seni Seviyorum...HARIKA INSANNNNNNN!!!!!

    YanıtlaSil