27 Ocak 2010 Çarşamba

Aynalar yalan söylemez...




Bugün uzun bir Muhabbetim oldu Annemle ve bana tarzini degistir dedi. Yazilarinda sanki bir Arayis icindeymissin gibi geliyor bana dedi.

Hos gördüm ve kabul ettim. Aslinda ilginc olan benim yazdiklarimla bir Insanin his ettikleri ayni kapiya cikmiyor olabilir. Mesela bir Insan size El salladigi Zaman ..siz bunu istediginiz gibi Algilarsiniz...eger o Insanla görüsmek istiyorsaniz ...Merhaba gibi...ama uzak durmak istiyorsaniz ..Hoscakal gibi gelir size.

Insanlik hali eger Ask ariyorsaniz yazdiklarimin icinde ASK bulursunuz...ama Hüzünü tercih ediyorsaniz o Zaman yazdiklarim sizin icin Hüzün dolu satirlar olur.

Zaten isin komik ve hos olan tarafi da bu ...yoksa niye yazalimki...niye baskalari oturup okusunki...herkesin kendine göre binlerce Isi var....hem sen kimsinki...Insanlar seni ciddiye alsin.

Ben kapak dedim ...Denge dedim...Maske dedim...Sacma dedim...ama isteyen Umut isteyen Ask ve bazilari Hüzün buldu...yazilarimda.

Demek istedigim veya düsündügüm sey...Insanlarla nasil konusursaniz konusun verecekleri tepki size bagli degildir...eger o günkü ruh durumlari iyi ise söylediklerinizi iyiye yorarlar...ama kötü ise..yandiniz ...Agzinizla kus tutsaniz...yaranamazsiniz...cünkü siz sacmaliyorsunuz....:)

Uzun bir Zaman önce biri bana demistiki Insanlara yaranmak istiyorsan...
Rol yap...yalan söyle...cünkü Insanlar dogrulari hic bir Zaman kabullenmezler...geldik yine bizim Maske olayina ... :/

Iterseniz bir gün Aynanin karsisina gecin ve uzuuun uzuuuun seyredin kendinizi ...kendinizle tanisin...bakarsiniz...ozaman kim oldugunuzu Ögrenirsiniz.

.....nede olsa Aynalar yalan söylemez...Insanlar gibi ;)

S&S
Cem


(mola vericem dedim biliyorum...ama duramadim :) paylasmak fikir almak istedim)

2 yorum:

  1. merhabalar yazınızı okudum güzel konu..insanlara anlatabildiğiniz onların anladığı kadardır sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  2. Mevlana diyor ki "ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır". Bu söz de senin yazınla paralel bir fikir taşıyor. Karşıdakinin el sallamasını senin 'merhaba' ya da 'hoşçakal' olarak algılaman dediğin gibi tamamen sana bağlı. O gün dünyaya nasıl baktığınla, algılarını açıp açmadığınla, dahası iyi sonuçlar mı yoksa kötü sonuçlar çıkarmaya mı meyilli olduğunla alakalı insanları ve kendini yorumlaman. Senin yazılarına gelince. Yazılan şey artık senin değil okuyan herkesindir ve okunduğu sayı kadar da farklı yorumlanması olacaktır. Bu yorum da dediğin gibi yaşanmışlıklardan gelir. Sen aşkı hissederek yazarsın ama belki biz ayrılığı buluruz satırlarda. Yazarın ne demek istediğini yorumlayan bilim dalları bile var biliyoruz. Edebiyat çalışmaları yapıyor insanlar bunun için. Son olarak komik bulduğum bir soru cevabı aktaracağım. Bir yazara bir edebiyat profösörü bir mesaj atar , der ki bu eserinizde ne demek istediniz tam olarak? Yazarın cevabı şudur : Ben ilkokul mezunuyum, siz ise edebiyat profösörü, siz daha iyi bilirsiniz ! :)Halbuki demek istediği de anlaşılan da tek bir sonuç olmak zorunda değil!?!

    YanıtlaSil