8 Ekim 2010 Cuma

Nedensiz yasa....





Bazen niye diye sormuycaksin...aramiycaksin bir neden. Hem kim demis olmasi lazim yaptigimis herseyin arkasinda bir neden?

Eski bir filozof demis ki... uzun zaman önce...nedensiz bir hayat bazen ...kendi nedenlerini olusturur.

Her Sabah uyandigimizda oturup niye bu Günes hep doguyor diye düsünüyormuyuz? Niye her cicek sadece kendi Mevsiminde aciyor....niye yildizlar o kadar uzak oldugu halde Gecemizi aydinlatiyor....niye ?

Niye o kadar Insan varken biz sadece tek bir Insani seviyoruz...niye yagmur yagdiginda iceri giriyoruz, yagmurdan kaciyoruz ?

Niye anlamsiz uzun yürüyüslere cikiyoruz....niye müzik dinliyoruz...niye Kitap okuyoruz....? Niye ....niye....niye....???

Hic bu saydiklarimi yaparken ...niye yapiyoruz diye soruyormuyuz kendimize nedenini ? Hem Neden neki ? Nerden gelir...? Hic gören oldumu....varmi bir Anlami yoksa sadece bir cümlemi? Bakin cok soru isareti...yani bende bir neden ariyorum....peki niye?

Sormuycaksin o yüzden...kabulleniceksin Hayati oldugu gibi...ufak seyler olucak seni mutlu eden...düsünmeden yasamaya bakicaksin anlamsiz seyleri...mutlu olucaksin...bazen kendi kendine mutlu olucaksin. En ufak sacma birseyden mesela....sonra yaninda birini ariycaksin paylasmak icin o anki mutlulugunu....ve umarim vardir...yaninda biri...paylasabilecegin.

Ama yoksada aramiycaksin...zaten zamani geldiginde...orda olucak o Insan....sakin nedenini sorma ... nedensiz Yasa !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder