1 Temmuz 2010 Perşembe

...duva edinde Su var ...



Yine Uyku tutmadi...bende Internete takildim...ve gezinirken bu Resmi buldum...ve kendime ...su ünlü lafi sordum...

Sizce bu bardak yari dolumu.... yoksa yari bosmu....???

Bilmiyorum bu soru kimin aklina gelmis ama gercekten cok ilginc bir soru...ve tabiki cok derin bir anlam tasiyor...bu kesin ...peki bunun kararini hergün vermemizmi daha dogru yoksa ....hayatda bir kere vermemizmi ?

Aslinda bize ne bardagin yari dolu veya bos olmasi...musluktan nede olsa su akiyor dolduru veririz bosalinca degilmi ?

Iste olayda bu degilmi zaten ... o muslugu bulmak...o bardagi hep yari dolu tutmak....

Insanlar hergün verdikleri o bizim yasam diye belirledigimiz Savasta cok su kaybediyorlar....ve cogu zaman susuz geziyorlar. Taki bir musluk bulana dek...

Her Insanin kendine göre bir bakis acisi vardir....kimi icin bir günes isigi moral olur ... kimi icinse bir yagmur parcasi....ve bu moral o bardagi dolu tutmaya yeter.

Bu kadar basit ise eger niye ozaman devamli moralsiz veya hüzünlü Insanlarla karsilasiyoruz....niye kendi icin güzel olan bir olaydan etkilenip morallerini düzeltmiyorlar ?


Hayatda ögrenmemiz gereken ilk ders ufak seylerle mutlu olabilmek....her ufak birseyden kendine bir güzellik cikarmak....her yagmur parcasini seni ferahlatiyormus gibi algilamak....her günes isinini seni Isitiyormus gibi his etmek....bunu basarmak o kadar kolay degil tabi bazen zaman ister....bazilarimiz hic beceremez...cünkü onlar icin hayatin anlami daha degisiktir...para pul gibi mesela...

Kendinize büyük bir gözlük alin .... ve o gözlügün üzerine cicekler...günes...ve mavi bir gökyüzü boyayin....sonra o gözlügü takip disari cikin...disarda o an firtina kopuyor olsa bilse....sizin gördügünüz tek sey....cicekler....mavi bir gökyüzü ...ve güzel bir Günes.....iste bu bakis acisi....cok sacma belki...yani kötü birseyi güzellikle süslüyormus gibi geliyor ilk bakista ...ama hayatin gercekleri zaten böyle degilmi...eger hayati gercekten oldugu gibi algilasak...o bardagin icindeki suyu birakin...dünyada su kalmazdi....örnek isterseniz...savaslar...ac insanlar...ekonomi krizi...kirlenen doga...vs..vs..

O yüzden gelin sizde bir gözlük takin...hem cok zevkli oluyor istediginiz herseyi boyuya bilme hakkina sayipsiniz ... ne bekliyorsunuz....hadi gelin gerceklerin üstünü örtelim...ve bardagimiz hep dolu kalsin... ;)

Aklima gelmisken....peki o gözlügü bulamiyanlar ne yapsin ?

.
.
.
.



Birakalim artik su Bardagin icindeki Su miktarini ... duva edelimde en azindan icinde su var ....

S&S

C.Y

2 yorum:

  1. Cem naptin sen ya?:((
    Tokat gibi...gercekler malesef tokat gibi...
    Egoistligimizi birakirsak mutlu olabilecek cok seyimiz var hakikaten. Ama sahip olduklarimizi görebilmek icin,önce icimizdeki hirslari öldürmek gerekiyor.
    Harika bir yaziydi yine.

    YanıtlaSil
  2. kimseye bişey öğretemiyoruz, sadece düşünmelerini sağlıyoruz:) düşünmeme yardımcı olduğun için, bildiğim şeyleri farklı bi pencereden yine düşündürdüğün için ve en önemlisi kuzenim olduğun için tsk ederim kuzuuummmm :)

    YanıtlaSil