6 Nisan 2013 Cumartesi

keskelerim olmasa.....





Uzun bir zaman yazmadan durmak baya ilginc olsada gecen bu zaman icinde yasadiklarimi anlatma arzusu hic kaybolmadi sanki.

Insan paylasmayi cok sever...sanki yazdiklarimizi milyonlar okuyormus gibi his etsekte aslinda kendi kendimize avunmaktan fazlasi degil. Gördügümüz her ilginc insan, aldigimiz her koku, yasadigimiz her an anlatmaya deger. Kimi icin ne kadar siradan bir hadise olsada bazilarimiz yasadigimiz her saniyeyi o kadar icten o kadar güzel ... o kadar özel yasariski hayatimizda hic unutmak istemedigimiz bir ANI olarak her daim sakli kalir.

Böyle anlar cok az ve öz olsada hic bitmesin isteriz. Biten ve tükenen bir hayatta birseyin bitmemesini istemek ne kadar kulaga sacma gelsede imkansiz degildir. Belirli bilinmeyen faktörler
bazen öyle bir yerde birlesirlerki .... istesenizde bir daha unutamassiniz.

Zaten biz gittigimizde tek geriye kalan anilarimiz degilmi. Insanlarin bizi hatirlamasini sagliyan. Siz peki nasil hatirlanmak istersiniz ?

Ben hatirlanmaya deger birsey yaptigimi sanmiyorum ... en azindan su ana kadar. Zaten artik bu dünyada o kadar cok kisi o kadar cok sey yapiyorki...."bosuna ugras vermeye deymez" Zaten heykelimiz dikilse bile kuslarin üzerine ettigi bir tas parcasindan ne hayir gelirki.

Oysa ben su an bu harflere basarken aldigim her nefesin ne kadar degerli oldugunun farkina varmak istiyorum. Hayatimda var olan insanlarin degerini hic bir zaman unutmak istemiyorum. Hep mutlu olup mutsuz anlarimda bile sirf kimse üzülmesin diye mutlu görünmek istiyorum.

Ruhumun his ettigi o huzuru insanlara yansitmak ne kadar zor bir amac olsada ... bikmadan denemek... ve bir kere olsun basara bilmek....yasadigim hayata cok daha büyük bir anlam katiyor.

Iyilik ne kadar kötü olabilirki ? Veya anlamak ? Ama ne kadar anlamak zorundayiz karsimizdaki varligi ? Nede olsa oda bir Insan....hatalar cogaldicka insanlar azaliyor....dost bildigimiz ruhlar uzaklasiyor.

Toparladigim zaman anlatmak istedigim seyin ne kadar zor oldugunu anladigim an oldu.

O kadar kisa sürüyorki yasadiginiz bencillik....inanin deymiyor.....ve siz bunu o kadar gec anliyorsunuzki bazen düzeltmek icin geriye kalan zaman yetmiyor .... en azindan bu hayatinizda ....


Iyi Geceler

2 yorum: